You are here

Virtual NIDays 2015 - Program

Virtual NIDays

DAN 1 |  17.11.2015.

9:00-9:45

Tema I:Vi i NI izgradit ćete „Internet stvari”, danas

National Instruments

[Seminar će biti održan na engleskom]

Vi i NI zajedno koristimo platformski bazirani pristup za prevladavanje eskalirajuće kompleksnosti i za izgradnju „Interneta stvari”. Vizija je NI-a da osposobi inženjere i znanstvenike kako bi ostvarili taj trend. Istražuje se napredak NI platformi i kako ih koristite kako bi se ubrzalo ispitivanje, što brže ostvarili rezultati mjerenja i osposobili pametni strojevi u IoT (internetu stvari). Glavna će značajka biti živa demonstracija primjera primjene i tehnološke mogućnosti u stvarnom svijetu IoT sustava kao što su bežično testiranje, upravljanje podacima, praćenje stanja i dizajn komunikacijskih sustav.

10:00-10:45

Nove hardverske tehnologije za aplikacije koje prikupljaju podatke

Sam Burhans, National Instruments

[Seminar će biti održan na engleskom]

Uključuje li Vaš aplikacija potrebu za samo nekoliko mjerenja napona, nekoliko desetaka senzorskih mjerenja ili čak nekoliko stotina sinkroniziranih mjerenja, NI stalno razvija nove tehnologije i objavljuje nove proizvode koji pospješuju Vaše mogućnosti da zadovoljite postavljene zahtjeve. Ova sesija će predstaviti glavnu liniju proizvoda za prikupljanje podataka za stručnjake koji su manje upoznati s NI platformama, prije detaljnijeg pregleda novih hardverskih izdanja, njihovih tehnoloških mogućnosti i mogućnosti njihove primjene. I konačno dati će se uvid u budućnost onoga što NI platforma za prikupljanje podataka ima za ponuditi.

11:00-11:45

Procesiranje „na rubu”: Zašto je platformski baziran pristup idealan za „Industrijski internet stvari”

Nicholas Butler, National Instruments

[Seminar će biti održan na engleskom]

Jeste li spremni za provedbu Industrijskog interneta stvari? Ova je tehnološka revolucija više od same vizije ili trenda; to je stvarnost koja ima svoju budućnost. Ali ta revolucija ne dolazi bez izazova; kontrola i sustavi  nadzora za industrijski Internet stvari postaju sve složeniji, zahtijevaju platformski pristup koji nadilazi prepreke i prilagođava se sve većim zahtjevima kako vrijeme teče. U ovoj ćete se sesiji upoznati s nevjerojatnim mogućnostima koje su proizašle iz ove migracije prema pametnim uređajima, procesima i infrastrukturi. Razgovarat ćemo o osnovama Industrijskog interneta stvari - koji kreće  „s ruba" - i kako će Vam LabVIEW rekonfigurabilna U/I (RIO) arhitektura omogućiti da dizajnirate, izradite prototip i implementirate složeni ugrađeni sustava nadzora i upravljanja za aplikacije IIoT (Industrijski internet stvari). Nadalje, saznajte koju to novu tehnologiju National Instruments predstavlja koja će ubrzati Vašu produktivnost i pokrenuti brze inovacije u Industrijskom internetu stvari. 

14:00-14:30

Mobilno bilježenje podataka – protok podataka iz vozila ili postrojenja u bilo kojem dijelu svijeta prema Vašem računalu

Mitja Gliha, Versarum d.o.o.

[Seminar će biti održan na engleskom]

Ispitivanje vozila i pojedinih komponenata vozila najlakše se izvodi u laboratoriju jer su podaci mjerenja dostupan odmah pa stoga ispitni parametri mogu biti prilagođeni. U laboratoriju je još uvijek teško simulirati sve čimbenike i opterećenja kojima su vozila podvrgnuta tijekom uporabe. Kombinirajući testove, kod kojih je informacija dostupna odmah i realne uvjete opterećenja tijekom uporabe, razvili smo mobilni sustav za testiranje.
Sustav bilježi podatke s različitih senzora (napona, struje, 3D vibracija, temperature i drugih potrebnih senzora) i podaci se uzorkuju s visokom učestalošću i pohranjuju lokalno. Visoka učestalost uzorkovanja omogućuje analizu prijelaznih pojava. Svi važni podaci sa senzora ili rezultati statističke obrade podataka šalju se prema poslužitelju putem mobilnih mrežnih veza. Inženjeri koji provode testiranje mogu u bilo kojem trenutku pristupiti podacima pohranjenim u vozilu.

15:00-15:45

Izbor softverske arhitekture za sljedeću ugrađenu aplikaciju

Christian Fritz, Burt Snover, National Instruments

[Seminar će biti održan na engleskom]

Razvoj softvera za ugrađene aplikacije može biti izazov. Za početak, poslovna logika za te sustave je vrlo rijetko jednostavna. Međutim, pravi izazov često leži u procesima poput povezivanja te logike na U/I, integriranja aplikacija u postojeći sustav te osiguranja da aplikacija radi ispravno mjesecima ili godinama bez prekida. Ovi se projekti također često susreću s logističkim izazovima kao što je podrška višerazvojnim timovima s vrlo tijesnim rokovima izlaska na tržište. Na ovoj sjednici saznajte kako dobra arhitektura može pomoći u rješavanju tih problema i dati Vam prikaz različitih mogućnosti arhitekture.

DAN 2 | 18.11.2015.

9:00-9:45

Tema II: Oblikovanje sutrašnjice

National Instruments

[Seminar će biti održan na engleskom]

Internet stvari već utječe na svijet oko nas, ali će u budućnosti revolucionirati način na koji živimo i radimo. Saznajte kako NI pomaže stvoriti ozračje inovacije gdje će inženjeri sutrašnjice ostvariti pravi potencijal IoT-a. Pogledajte najuzbudljivije studentske, istraživačke i početne projekte koji nisu samo iz područja IoT-a.

10:00-10:45

Uvod u PXI: Modularna instrumentacijska platforma

Ravichandran Raghavan, Bill Driver, National Instruments

[Seminar će biti održan na engleskom]

Saznajte više o PXI-u, provjerenoj modularnoj instrumentacijskoj platformi koja može držati korak sa svojim rastućim potrebama u ispitivanju, mjerenju i upravljanju.

11:00-11:45

Kreativnost bez granica – 4 načina da prilagodite svoje softverski oblikovane instrumente

Chris Nunn, National Instruments

[Seminar će biti održan na engleskom]

Saznajte više o novim značajkama softvera koji možete koristiti za brzi razvoj prilagođenih aplikacija za softverski oblikovane  instrumente. To uključuje NI-SCOPE podršku za nedavno objavljene rekonfigurabilne osciloskope NI-a, pokretačke programe za instrumente s FPGA ekstenzijama i besplatne, aplikacijski specifične primjere iz NI zajednice. Otkrijte kako ovi IP primjeri pružaju učinkovit temelj za Vaša vlastita, aplikacijski specifična rješenja i istražuju mogućnosti  nedavno objavljenih NI softverski oblikovanih instrumenata.

14:00-14:30

Kombiniranje NI FlexRIO i GPU akceleratora za naprednu obradu RF signala

Milos Radulovic, UNO-LUX NS d.o.o.

[Seminar će biti održan na engleskom]

Radili smo na razvoju sustava za prikupljanje i naprednu analizu RF signala. Osim potrebe za dobivanjem snažne i pouzdane platforme za prikupljanje i primarnu obradu digitalnog signala, trebala nam je i dodatna procesorska jedinica za primjenu naprednih matematičkih algoritama u realnom vremenu na stotinama megabajta podataka.
Odlučili smo spojiti NI PXI platformu i FlexRIO module s Nvidia Tesla GPU akceleratorima. Takav sustav omogućio nam je da iskoristimo prednosti brze prototipizacije koju omogućuje FPGA i da iskoristimo masivnu paralelnu arhitekturu GPU akceleratora, koja se sastoji od tisuća jezgri dizajniranih za rad s mnoštvom podataka i više zadataka istovremeno.
Korištenje NI FlexRIO platforme s LabVIEW FPGA modulom sačuvalo nam je značajne resurse u smislu vremena koje smo proveli u razvoju prikupljanja podataka i kreiranju primarne jedinice obrade digitalnog signala. Koristili smo CUDA platformu u kombinaciji s „LabVIEW GPU Analysis Toolkit” za razvoj algoritama glavne procesorske jedinice i integraciju GPU akceleratora s glavnom aplikacijom koja je razvijena u LabVIEW-u.
Kombinacija NI PXI platforme s FlexRIO FPGA modulima i GPU akceleratora pokazala se kao vrlo moćan sustav za izuzetno brzo prikupljanje i naprednu obradu velike količine podataka, s velikim potencijalom primjene u raznim aplikacijama.

15:00-15:45

LabVIEW Communications: Revolucija u brzoj RF i SDR prototipizaciji

Rahul Brito, National Instruments

[Seminar će biti održan na engleskom]

Upoznajte se s inovativnim alatom za oblikovanje sustava koji Vam može pomoći da brže ostvarite svoje inovacije u algoritmima i oblikovanju bežičnih komunikacija. Vidite kako ide tijek integriranog oblikovanja od algoritma do primjene u FPGA što nudi LabVIEW Communications pružajući značajnu prednost u odnosu na tradicionalne procese programiranja. Saznajte kako možete oživjeti svoje algoritme i koncepte izradom prototipa u stvarnom svijetu brže i učinkovitije s LabVIEW Communications.